Energie

Thema

Er kan een streep door de plannen voor windturbines in het historische Geingebied, aan de uiterste zuidgrens van Amsterdam. Een meerderheid van de gemeenteraad van De Ronde Venen heeft zich uitgesproken tegen het plaatsen van windturbines binnen de gemeentegrenzen.

lees verder

Het ‘zoekgebied’ voor windmolens bij de Zeeburgertunnel is zó klein, dat het wel als locatie mag worden beschouwd.

lees verder

Na meerdere protesten aan de noord- en oostkant van de stad was er vandaag een protest aan de zuidoostkant van Amsterdam. Deze keer waren het de bewoners van Weesp, Zuidoost, Diemen en Driemond die in actie kwamen tegen de zeventien mega-windturbines die de gemeente binnen de gemeentegrenzen wil plaatsen. Zo’n 300 betogers wandelden verschillende routes langs zoekgebieden voor windmolens.

lees verder

Zaterdag 24 april organiseerde Windalarm Amsterdam een botenparade langs de zoekgebieden voor windturbines in Amsterdam. Enkele tientallen boten verzamelde zich in de IJburgerbaai om te protesteren tegen de mogelijke komst van windturbines in de buurt van woningen.

lees verder

Al in 2019 beschreef het Internationale Energie Agentschap (IEA) de enorme potentie van wind op zee. In de EU is er potentie voor 10 keer het huidige stroomverbruik. Overigens voor 'zon op dak' gelden dezelfde soort van cijfers. Bij het sluiten van het klimaatakkoord is niet gekeken naar de data maar naar belangen.

lees verder

Gisteren woonde windalarm een Zoomsessie bij van de kernenergiebeweging. Bij veel milieu-mensen geldt nog het misverstand dat wind op zee schadelijk is voor de natuur. En dat daarom wind op land ook een onontkoombaarheid is. Windalarm heeft de mensen verteld dat uit onderzoek blijkt dat wind op zee voordelen heeft voor de natuur. En dat ook de vissers daarvan profiteren.

lees verder

Hieronder leest u meer over de diverse aspecten. Onderaan elk alrtikel kunt u dan doorklikken naar de volgende of terug naar de vorige. Bij een artikel staan gerelateerde nieuwsberichten.

Gerelateerde organisaties

Heeft u suggesties? info@burgerplatform.nu.